image
image
image
image
image
image
image
image

Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntő Győrben

Győr a házigazdája a női Magyar Kupa Négyes döntőjének. A mérkőzéseket március 16-17-én rendezik az egyetemi csarnokban…


Győr a házigazdája a női Magyar Kupa Négyes döntőjének, ez egyben elismerése is az UNI SEAT Győr csapatánál folyó szakmai munkának, jelentette be Füzy András a klub elnöke sajtótájékoztatón. A győriek hetedik éve szerepelnek a legmagasabb osztályban, ebben az évben már az Euroligában vitézkedtek, beverekedték magukat a Magyar Kupa Négyes Döntőjébe és a bajnokság alapszakaszában a második helyen végeztek, vagyis minden esélyük megvan, hogy döntőt játszanak. A győri utánpótlásban több, mint 200 gyerek sajátítja el a sportág alapjait.


A március 16-17-én zajló négyes döntő valamennyi mérkőzését közvetíti a DIGI televízió, és alkalmazkodva a műsorrendhez, pénteken, 16-án 16.45-kor a Pécs 2010 játssza az első elődöntőt az UNI SEAT Győrrel, míg a ZTE 19.00-kor az Uniqa Euroleasing Sopron ellen próbálja meg kivívni a döntőbe jutást.

 

Szombaton, március 17-én 13.45-kor lesz a csalódottak csatája, vagyis mérkőzés a 3. helyért, míg a döntő 16.00 órakor kezdődik. Kapcsolódó programként ugyancsak ezen a hétvégén Serdülő Országos Középdöntőt tartanak a Nagykanizsa, a Sopron, a Kőbánya és a Győr részvételével.


Az esélyekről nyilatkozva Füzy Ákos a győriek edzője elmondta, hogy képesnek tartja csapatát, hogy meglepetést okozzon és otthon tartsa a kupát, mert érzi az erőt a társaságban. Ehhez azonban a Pécsnek és a Sopronnak is lesz nyilván néhány szava, és a győriek edzője azzal is tisztában van, hogy nincs lehetőség a javításra, vagyis az elődöntőben és a döntőben is maximumot kell nyújtaniuk tanítványainak.


A rendezvény fővédnöke: Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város Polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöke; védnöke: Dr. Szekeres Tamás a Széchenyi István Egyetem rektora. A rendezvényt megnyitja: Simon Róbert Balázs alpolgármester.

További információ itt!