image
image
image
image
image
image
image
image

Rangos vízilabda-torna Győrben

Az Európa-bajnokság főpróbájaként 2016. január 3. és 5. között városunkban rendezik a Volvo-kupát. A magyar férfiválogatott ellenfelei Olaszország, Spanyolország és Szlovákia lesznek.

 

A Magyar Vízilabda Szövetség sajtótájékoztatóján Dr. Kemény Dénes a szövetség elnöke a névadó szponzor töretlen elkötelezettségéről beszélt. Kiemelte azt is, a Volvo-kupa egy nagyon jó kontroll, hogy a csapat éppen hol tart a felkészülésben. Fontos cél volt az is, hogy körbejárják az országot és minden új uszodába elvigyék a vízilabdát, a válogatottat, népszerűsítve ezzel a sportágat.

 

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója többek között azt is elmondta, külön megtiszteltetés, hogy városunkba vihetik a Volvo-kupát, mert Győr nagy fejlődésen ment keresztül, és olyan sportélete van, amely tiszteletre méltó, példa nélküli Magyarországon.”.

 

Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is ott volt a fővárosi sajtótájékoztatón, és örömét fejezte ki a torna megvalósulásáért. Mint mondta, Győr sportváros, amely minden évben a költségvetésének legalább az egy százalékát az élősportra fordítja. Kiemelte, a multifunkcionális aréna és a vizes központ már megépült, de az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülve további létesítmények is megvalósulnak, amelyek tovább gazdagítják majd a város sportéletét. Az alpolgármester azt is hangsúlyozta, Győr szeretné a klasszikus vizes sportágakat, így az úszást és a vízilabdát is megalapozni, s a népszerűsítés szempontjából egy fontos állomás a január eleji torna.

 

Benedek Tibor szövetségi kapitány köszönetet mondott Győr városának, hogy vendégül látja a csapatot, és a Volvonak, hogy ilyen színvonalas torna megrendezését teszi lehetővé. „Minden meccs előtti edzés azzal telik, hogy tele van az uszoda gyerekekkel, akik szeretnék látni a válogatottat, akár csak edzeni is, ez most is így lesz. Az első meccs előtti napon a spanyolokkal edzünk majd, már most jelezték, telt ház lesz. Most egy világverseny felkészülésének része a kupa, ahol két olyan csapattal is játszunk, akik majd riválisaink lesznek a majdani olimpiai kvalifikációs küzdelemben.”

 

Jegyeket a Baross úti Látogatóközpontban, illetve a jegymester.hu-n lehet megvásárolni. A normál jegyek 4990 ft-ba, a kerekes székes jegyek 2490 ft-ba kerülnek, 6 év alatti gyermekek pedig ingyenesen nézhetik meg a mérkőzést.

 

Volvo-kupa, január 3-5., Győr:

Résztvevők: Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Szlovákia

 

A sajtótájékoztatóról, és a válogatott felkészüléséről további részleteket itt talál:

http://waterpolo.hu/hir/4711/jon-a-x--volvo-kupa-gyorben