image
image
image
image
image
image
image
image

Sportlövészet - Rangos mezőny Győrben

Minden eddiginél nagyobb mezőny, 21 ország 242 versenyzője vesz részt a hétvégén Győrben a 12. Hungarian Open nemzetközi 10 méteres – korábbi nevén légfegyveres – sportlövő viadalon, mely a jövő évi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság főpróbájának is tekinthető.

 

A magyar szövetség szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy óriási az érdeklődés a mostani verseny iránt, több ország nevezését vissza kellett mondani, mint ahogy több magyar lövő jelentkezését is elutasították helyhiány miatt.

 

A mezőnyben 70 magyar kapott helyett, köztük az öt hazai olimpiai kvótásból három, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta (pisztoly), a sportpisztolyban idén EB-győztes, légben korábbi EB-második Csonka Zsófia és az ifjúsági olimpiai bajnok puskás, Péni István.

 

A Hungarian Opent a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik meg, ott, ahol az EB-n a finálékat bonyolítják majd le. Különbség a két viadal között, hogy ezúttal az alapversenyeknek is ez a csarnok ad otthont, míg jövő márciusban az Audi Arénában fognak lőni a döntőbe kerülésért az indulók.

 

A versenyek szombaton és vasárnap is 8 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes.

 

 

 

Forrás: kisalfold.hu